Caserolă cu orez și carne

Caserolă cu orez și carne

4.8 18 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porții

Składniki

  • frunze de busuioc proaspăt (aprox. 4 fire, 40 frunze)
    15 g
  • pătrunjel proaspăt (aprox. 60 frunze)
    6 fire
  • pecorino
    30 g
  • roșii deshidratate
    30 g
  • ceapă
    140 g
  • căței de usturoi
    2
  • ulei de măsline
    30 g
  • carne tocată de vită
    455 g
  • pulpă de roșii, din conservă
    410 g
  • apă împărțită
    1215 g
  • concentrat pastă de vită
    1 linguriță
  • sare împărțită
    1 ½ linguriță
  • piper măcinat
    1 priză
  • orez alb, tip basmati
    355 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 884.5 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 2163.2 kJ / 517 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 58.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...