Sprøde boller og sovs

Sprøde boller og sovs

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
9 portioner

Składniki

Boller
  • smør, saltet til smøring
  • hvedemel til drys
  • hvedemel
    250 g
  • havsalt
    ¾ tsk
  • natron
    ¼ tsk
  • bagepulver
    4 tsk
  • smør, saltet skåret i tern og frosset
    30 g
  • vegetarisk fedtstof
    30 g
  • kærnemælk afkølet
    215 g
  • bacon (opcjonalnie)
    1 tsk
  • hvedemel til afstøvning
Sovs
  • pølse smuldret i stykker
    450 g
    450 g pølse, rå, tarme fjernet og smuldret i stykker
  • smør, saltet i tern
    60 g
  • hvedemel
    60 g
  • havsalt
    ½ tsk
  • hvid peber, stødt
    ½ tsk
  • sødmælk
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 1799 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie