![Wholemeal Focaccia with Sautéed Vegetables (TM6) Wholemeal Focaccia with Sautéed Vegetables (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd2da2f3c40312336260568480f4b99d/Derivates/3574beed520036b33cc0a8a35307fb2c0500eb97.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 300 g water
- 3 tsp honey
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g strong wholemeal bread flour
- ½ tsp fine sea salt
Finalisation
- 150 g onions, halved vertically
- 150 g red pepper, cut in 4 wedges
- 30 g olive oil
- 15 g fresh rosemary leaves, cut in pieces
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 201 mg
Alternatywne przepisy
Egg Free Pasta
1 Std. 35 Min
Garlic and Chilli Mayonnaise
5 min
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1u. 40min
Sultana and Cranberry Rolls
14h 25 min
Baked Banana with Tapioca and Coconut Milk Sauce
1h
Dairy-free Stained-glass Orange Biscuits
2 Std. 10 Min
English Brunch
50 мин.
Mulled Wine
30min
Pizza Dough with a Trio of Toppings
2 Std. 10 Min
Spring greens
10min
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13h 15 min
Blueberry Yoghurt
13h