Eggaldin með mexíkóskri kínóafyllingu

Eggaldin með mexíkóskri kínóafyllingu

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 skammtar

Składniki

  • Cheddar ostur í teningum (1-2 cm)
    100 g
  • ferskt kóríander (u.þ.b. 10 g)
  • eggaldin stór (u.þ.b. 800 g)
    2
  • ólífuolía
    20 g
  • laukur skerið í fernt
    120 g
  • hvítlauksrif
    3
  • jalapeño chili eftir smekk
    1 - 2
  • vatn
    275 g
  • maukaðir tómatar, úr dós
    400 g
  • sjávarsalt
    1 ½ tsk
  • quinoa skolað
    120 g
  • nýrnabaunir, í dós síið vökvann frá og skolið
    100 g
  • niðursoðin maís í dós síið vökvann frá
    100 g
  • grænmetiskraftur, teningur
    1
  • kóríander, malað
    1 tsk
  • malað cumin
    1 tsk
  • reykt paprika, malað
    1 tsk
  • chiliduft
    ½ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 13.8 g
Kalorie 1268 kJ / 303 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie