Hátíðarbaka með gráðosti

Hátíðarbaka með gráðosti

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
8 skammtar

Składniki

  • kartöflur afhýddar, í bitum (2 cm)
    450 g
  • seljurót í bitum (2 cm)
    450 g
  • vatn
    900 g
  • sjávarsalt
    1 ½ tsk
  • grænkál fjarlægið stilkana, skerið niður laufin
    200 g
  • hvítlauksrif
    1
  • ósaltað smjör í bitum
    30 g
  • ólífuolía
    10 g
  • laukur skorinn í fernt
    140 g
  • gráðostur (Stilton, Gorgonzola) í bitum
    150 g
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • smjördeig (sjá ráð)
    600 g
  • hveiti til að fletja út
  • egg, meðalstærð pískað
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 831 mg
Białko 13 g
Kalorie 2095 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 32 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie