Krokan med apelsinkräm och mörk choklad

Krokan med apelsinkräm och mörk choklad

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portioner

Składniki

Chouxdegsbakelse
  • vatten
    300 g
  • smör skuren i bitar
    160 g
  • salt
    ½ tesked
  • socker
    20 g
  • vetemjöl
    240 g
  • ägg (ungefär 6 medelstora ägg)
    350 g
Apelsinkräm
  • socker
    140 g
  • apelsinskal (från ca 2 apelsiner)
    2 matskedar
  • mjölk
    1000 g
  • majsmjöl (stärkelse)
    100 g
  • ägg
    4
  • äggulor
    4
  • äkta vaniljextrakt
    2 teskedar
Mörk choklad
  • mörk choklad bruten i bitar
    500 g
Till montering
  • florsocker
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1461.1 mg
Białko 127 g
Kalorie 7574.8 kJ / 1810.4 kcal
Tłuszcz 115.1 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 43.9 g
Węglowodany 56.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie