Yoghurtkräm med apelsiner och dadlar

Yoghurtkräm med apelsiner och dadlar

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • vispgrädde
    50 g
  • grekisk yoghurt
    80 g
  • färskost
    60 g
  • honung
    1 msk
  • vaniljstång delad i halvor på längden, frön skrapade
    ½
  • osaltade pistagenötter, utan skal (se tips)
    30 g
  • dadlar (medjool) urkärnade
    4
  • apelsiner i klyftor
    4
  • färsk mynta endast blad
    1 kvist
  • malen kanel (valfritt)
    ½ tesked

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 63.7 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1394.5 kJ / 332 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie