Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 帶皮鱸魚片
- 1 ¼ 茶匙 鹽
- 20 克 米酒
- 1 支 蔥
- 15 克 香油
- 6 克 薑 ,切絲
- 150 克 酸菜 ,切薄片
- 6 克 乾辣椒
-
800
克 水
lub 800 克 高湯 - 1 大匙 玉米粉
- ½ 茶匙 香油
- 1 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 2 茶匙 花椒油 ,市售或自製
- 150 克 新鮮豆芽
- 寬冬粉 ,泡水瀝乾
- 白芝麻 ,少許 (opcjonalnie)
- 5 克 乾辣椒 ,切段
- 20 克 花椒油 ,市售或自製
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 539.4 kJ / 128.9 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 633.6 mg