Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g água
- 15 g azeite
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 550 g farinha tipo 65
- 10 g sal
- 110 g azeitona verde s/ caroço
- 1 c. chá de orégãos
- ½ laranja, só a raspa
- Sêmola de trigo q.b. p/ polvilhar
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20min
Bolachas de noz, azeitona e parmesão
50 min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Pãezinhos de queijo
2u.
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Pão de piza
1h
Gressinos com dip picante de abacate
1u. 30min
Choux de camarão com molho de açafrão
1u. 30min
Pão de azeitonas
1h 20min
Pão enrolado com pesto
1 Std. 40 Min
Pão de azeitona
3 Std.
Focaccias
2u.