![Roscón de Reyes (torta dei Re Magi) Roscón de Reyes (torta dei Re Magi)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32feadaff3337b554a51d6146a76bfb3/Derivates/e6dff9cf8dabbc083b6acc57cdace48759457b1d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 80 g di latte intero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 130 g di farina manitoba
Impasto
- 120 g di zucchero
- 6 - 8 pezzi di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 8 - 10 pezzi di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 60 g di latte intero
- 70 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi
- 2 uova
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di acqua di fiori d'arancio
- 450 g di farina manitoba + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo sbattuto
- frutta candita mista a pezzetti (per decorare)
- mandorle a lamelle (per decorare)
- granella di zucchero (per decorare)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1233.8 kJ / 294.9 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 90.4 mg
Alternatywne przepisy
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Coppa cookies
3h 30 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Spagnolette siciliane
1h 15 min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)
3 godz. 40 min
Crema inglese
10min
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10 Std.
Miniroscón de Reyes (ciambelline spagnole del Re)
3h
Tiramisù ai pistacchi
5 Std. 30 Min
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Pici all'etrusca
1u. 45min
Ravioli di Santo Stefano
2h