Reindeer Pear and Caramel Cupcakes

Reindeer Pear and Caramel Cupcakes

4.0 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 pieces

Składniki

Caramel Sauce
  • unsalted butter diced
    35 g
  • dark brown sugar
    65 g
  • double cream
    40 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
Cupcakes
  • pears firm, peeled, cored, cut in pieces
    250 g
  • unsalted butter diced
    100 g
  • soft dark brown sugar
    100 g
  • medium eggs
    2
  • self-raising flour
    300 g
  • milk
    250 g
  • baking powder
    1 tsp
  • ground cinnamon (opcjonalnie)
    2 tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Caramel Buttercream
  • sugar
    150 g
  • unsalted butter diced
    75 g
Assembly
  • mini salted pretzels broken in 2, for decorating
    12
  • coloured chocolate sweets red
    12
  • edible cake decorations (eyes)
    24

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 441 kcal / 1845.1 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 61.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Sód 483.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...