![Reindeer Pear and Caramel Cupcakes Reindeer Pear and Caramel Cupcakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31b318086c7ef7ff0bf737e47a0a14ed/Derivates/e0291ab39f458a5d0d8d027d3077aa5381b6620b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel Sauce
- 35 g unsalted butter, diced
- 65 g dark brown sugar
- 40 g double cream
- ¼ tsp fine sea salt
Cupcakes
- 250 g pears, firm, peeled, cored, cut in pieces
- 100 g unsalted butter, diced
- 100 g soft dark brown sugar
- 2 medium eggs
- 300 g self-raising flour
- 250 g milk
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp ground cinnamon (opcjonalnie)
- 1 tsp natural vanilla extract
Caramel Buttercream
- 150 g sugar
- 75 g unsalted butter, diced
Assembly
- 12 mini salted pretzels, broken in 2, for decorating
- 12 coloured chocolate sweets, red
- 24 edible cake decorations (eyes)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1845.1 kJ / 441 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 483.4 mg
Alternatywne przepisy
Mini Egg Cupcakes
1 Std.
Soft and Chewy White Chocolate Chip Cookies
25 min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Carrot Cake Cupcakes
1 godz. 20 min
Milk Chocolate and Banana Cake
3h 35 min
Biscoff Cheesecake
6h 20min
Easy Chocolate Cake
1 Std. 15 Min
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2h 10min
Melting Snowman Biscuits
3h
Brain Cupcakes
1 Std. 40 Min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 godz. 10 min
Banana and Chocolate Chip Muffins
30 min