Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- unsalted butter, for greasing
- 375 g unsalted butter, diced
- 375 g caster sugar
- 6 large eggs
- 375 g self-raising flour
- 50 g whole milk
- 1 tsp baking powder
- 1 ½ tsp natural vanilla extract
Swiss Meringue Buttercream
- 6 egg whites, from large eggs
- 350 g caster sugar
- 500 g unsalted butter, soft, diced (see tip)
- 1 tsp natural vanilla extract
- yellow food colouring gel (see tip)
Decoration
- 350 g jelly sweets, mixed, or sweets of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2618.6 kJ / 625.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 287.2 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Cake
2h 30min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Crocodile Cupcake Cake
2 godz.
Cherry and Cinnamon Granola Bars
2h 50min
Meringue Ghosts
Brak ocen
Beignets
3h
Banana Bread
1óra 50p
Berry Christmas Pavlova Wreath
3 Std. 30 Min
Smores Cupcakes
1h 40min
Smoothie
5 Min
Raspberry Cheesecake
3sa 25 dk
Pink Lemonade
30 min