Urządzenia i Akcesoria
Piñata Cake
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 slices
Składniki
Sponge
-
unsalted butter for greasing
-
unsalted butter diced375 g
-
caster sugar375 g
-
large eggs6
-
self-raising flour375 g
-
whole milk50 g
-
baking powder1 tsp
-
natural vanilla extract1 ½ tsp
Swiss Meringue Buttercream
-
egg whites from large eggs6
-
caster sugar350 g
-
unsalted butter soft, diced (see tip)500 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
yellow food colouring gel (see tip)
Decoration
-
jelly sweets mixed, or sweets of choice350 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
287.2 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
2618.6 kJ /
625.9 kcal
Tłuszcz
37.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
23.2 g
Węglowodany
66.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rocky Road with Turkish Delight Pieces
2 godz. 20 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Buttercream Icing
10 min
Triple Chocolate Muffins
50 min
Soft and Chewy White Chocolate Chip Cookies
25 min
Digger Construction Cake
3 godz.
Buttercream Icing
5 min
American-style Pancakes
40 min
Whipped Cream
10 min
Chocolate Lava Cake with Mocha Ice Cream
8 godz. 30 min
Easy Chocolate Cake
1 godz. 15 min
Classic Banana Bread
1 godz. 25 min