Wienerpølser med flækærtesuppe

Wienerpølser med flækærtesuppe

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portioner

Składniki

  • løg (ca. 150 g), skåret i kvarte
    1
  • bacon skåret i stykker
    50 g
  • gulerødder skåret i stykker
    100 g
  • olivenolie
    20 g
  • selleristilke skåret i stykker
    100 g
  • kartofler skrællede og skåret i kvarte
    150 g
  • porrer trimmede og skåret i stykker (1 cm)
    150 g
  • gule ærter (se tip)
    200 g
  • vand
    1000 g
  • grøntsagsbouillon (se tip)
    2 spsk
  • merian, frisk kun blade
    1 spsk
  • sort peber, stødt efter smag
    2 knivspidser
  • wienerpølser
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 634.1 mg
Białko 18 g
Kalorie 1533.5 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie