Kyllinge-, spinat- og porrerisotto

Kyllinge-, spinat- og porrerisotto

4.8 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • parmesanost skåret i stykker (2 cm)
    100 g
  • fed hvidløg
    2
  • porrer skåret i stykker
    150 g
  • olivenolie
    40 g
  • risottoris (fx Arborio, carnaroli)
    300 g
  • hvidvin
    60 g
  • kyllingebryst, med eller uden skind, uden ben i tern (3 cm)
    350 g
  • vand
    600 g
  • hønsebouillon, terning (til 0,5 l) smuldret
    1
    1 teske med top hønsebouillon
  • timian, frisk kun blade
    3 kviste
  • havsalt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • babyspinat, frisk
    100 g
  • smør i tern
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37 g
Kalorie 2820 kJ / 670 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 60.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie