Vegan cheddar mac & cheese

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porties

Składniki

Veganistische cheddarkaas
  • water
    200 g
  • agar-agar in poeder
    10 g
  • rode paprika's zaadjes verwijderd, in stukken
    200 g
  • teentje knoflook
    1
  • kokosolie en iets meer om in te vetten
    30 g
  • tomatenpuree
    5 g
  • rauwe cashewnoten
    100 g
  • sojasaus
    15 g
  • voedingsgist
    20 g
  • gerookte paprikapoeder
    1 theelepel
  • uienpoeder
    1 eetlepel
  • ciderazijn
    15 g
  • gedroogde pepervlokken
    1 - 2 snuifjes
  • zout
    1 ½ theelepel
  • gemalen witte peper
    ¼ theelepel
Macaroni met kaas
  • verse salieblaadjes
    4 - 5 takjes
  • olijfolie
    30 g
  • paneermeel
    30 g
  • water
    1200 g
  • zout
    1 theelepel
  • droge pasta, type macaroni
    320 g
  • olijfolie
    1 theelepel
  • uien gehalveerd
    120 g
  • verse rode peper ontpit, grof gehakt
    1
  • amandelmelk ongezoet
    130 g
  • gerookte paprikapoeder
    1 theelepel
  • currypoeder
    1 theelepel
  • zout naar eigen smaak
    ½ - 1 theelepel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1471.6 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 1955.6 kJ / 467.4 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...