Zalm, basmati rijst en romige dille saus

Zalm, basmati rijst en romige dille saus

4.8 66 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porties

Składniki

  • water
    1000 g
  • zout
    1 ½ tl
  • olijfolie plus extra om in te vetten
    20 g
  • basmati rijst
    250 g
  • verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
    4
    4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk)
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl
  • ui gehalveerd
    60 g
  • teentje knoflook
    1
  • boter
    10 g
  • room, 35% vet
    400 g
  • groentebouillonpasta
    2 volle tl
    2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • tomatenpuree
    1 ½ el
  • verse dille enkel de blaadjes, gehakt
    2 takjes
    1 tl gedroogde dille
  • gedroogde chilivlokken (opcjonalnie) naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • maïszetmeel
    1 tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 34 g
Kalorie 3569 kJ / 853 kcal
Tłuszcz 55 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...