法式奶油面包(Brioche)

法式奶油面包(Brioche)

4.5 17 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 片

Składniki

  • 牛奶
    20 克
  • 新鲜酵母 剥碎
    20 克
    2 茶匙 干酵母粉, (8克)
  • 高筋面粉 多备一些作手粉
    350 克
  • 鸡蛋(每颗约53-63克)
    4 颗
  • 60 - 100 克
  • 1 茶匙
  • 黄油 切小块,多备一些涂抹用
    170 克
  • 蛋黄 稍微打散,给面包上色用
    1 颗

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 片

Białko 5 g
Kalorie 836 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...