Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 200 - 300 g feijão-verde redondo cortado em pedaços (3-5 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 108.1 kJ / 25.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 11.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 200-500 g de cenoura
35 min
Cozer 400-800 g de couve
30min
Cozer 300 g de couve
20min
Cozer 300 g de couve-flor
25min
Cozer 200-500 g de ervilhas
25min
Cozer 400-800 g de feijão-verde
40 Min
Cozer 250 g de brócolos
20min
Cozer 700-1000 g de batata ou batata-doce
55 min
Cozer 400-800 g de brócolos
35 min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40 Min
Cozer 700-1200 g de batata-nova
50 Min
Cozer 300-600 g de batata nova
40 Min