Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 400 g di peperoni rossi a strisce (5 mm)
- 230 g di funghi champignon a fettine (1 cm)
- 2 cucchiai di paprica, mediamente piccante
- 2 cucchiaini di sale
- 500 g di acqua
- 1 dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
- 600 g di carne di pollo, senza pelle, disossata, a listarelle
- 50 g di cetriolini sott'aceto, tagliati in tre nel senso della lunghezza, a fettine (5 mm)
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
- 3 cucchiai di acqua
- 100 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1585 kJ / 377 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25 Min
Insalata di verdure con marinata al lime
15 Min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 dk
Crema al sidro dolce
Brak ocen
Torta al malto d'orzo
55min
Papet vaudois
55min
Stufato di pollo alla senape
40 Min
Mojito di fragole
10 Min
Curry verde di pollo
55min
Curry thailandese veloce con pollo
40 Min
Mousse al Toblerone®
3h 10min
Zuppa di pesce con latte di cocco e curry
35 dk