Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 400 g di peperoni rossi a strisce (5 mm)
- 230 g di funghi champignon a fettine (1 cm)
- 2 cucchiai di paprica, mediamente piccante
- 2 cucchiaini di sale
- 500 g di acqua
- 1 dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
- 600 g di carne di pollo, senza pelle, disossata, a listarelle
- 50 g di cetriolini sott'aceto, tagliati in tre nel senso della lunghezza, a fettine (5 mm)
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
- 3 cucchiai di acqua
- 100 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1585 kJ / 377 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Capuns grigionesi
35min
Gulasch di vitello con funghi porcini
1h 30min
Bistecche di scamone con purè di cipolle stufate e salsa allo sherry
Brak ocen
Tarte flambé
Brak ocen
Colorare le uova di rosso marrone
Brak ocen
Crostata al rabarbaro
55min
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25min
Zuppa di noodle tailandese
35min
Gratin dauphinois
50min
Lasagne
2h
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50min
Chicken Teriyaki
45 Min