Pozole Blanco (soupe mexicaine)
TM6 TM5

Pozole Blanco (soupe mexicaine)

(Brak ocen)

Składniki

  • 150 g d'oignons
  • 150 g de radis rouges
  • 3 gousses d'ail
  • 2 feuilles de laurier, déshydratées
  • 1 brin de thym frais
  • 1 brin de marjolaine fraîche
  • 300 g de maïs sec mote (hominy)
  • 2000 g d'eau
  • 1200 g de viande de porc, désossée (cuisse, longe, côte)
  • 2 c. à café de sel
  • 2 c. à café d'origan déshydraté
  • 200 g de laitue Romaine, hachée
  • du citron vert, pour servir
  • du piment Pequin sec, pour servir
  • des toasts mexicains, pour servir

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2087 kJ / 497 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
35 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy