Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet Potato
- 850 g water
- 225 - 285 g sweet potatoes, peeled, sliced into rounds (½ cm/¼ in.)
Tiger's Milk
- 15 g fresh cilantro leaves
- 1 garlic clove
-
½ - 1
habanero chilli, stem and seeds removed (see Tip)
lub 1 red chilli, any type, stem and seeds removed - 45 g red onion, in pieces
- 1 ½ cm ginger, fresh, peeled, thinly sliced
- 85 g lime juice
- 45 g lemon juice
- 60 g fish broth
-
60
g fresh sea bass, boneless, skinless,
lub 60 g fresh white fish, boneless, skinless (see Tip) - ½ tsp sea salt
- 30 g ice cubes
Ceviche
-
450
g fresh sea bass, boneless, skinless, cubed
lub 450 g fresh white fish, boneless, skinless, cubed (see Tip) - 100 g red onions, thinly sliced
- ½ tsp sea salt, to taste
- red bell peppers, mini, sliced in rings, to garnish
- plantain chips, to serve
- 2 avocados, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1585.5 kJ / 379 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 657.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pozole Rojo
2 Std. 5 Min
Green Bean Gremolata
25 min
Steak au Poivre
20 min
Shrimp Aguachile
15min
Cochinita Pibil
4h
Smalec (pork rillettes)
3h 10 min
Pan de Muerto
4h
Pollo Pibil
1h 30 min
Ceviche
1 Std. 10 Min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3h 40min
Budín de Pan Cubano (Bread Pudding)
3h
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1h 50 min