![Peruvian Ceviche with Leche de Tigre Peruvian Ceviche with Leche de Tigre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2ce4b9a2142a8c5dcdbc82744ca0f834/Derivates/f79d3f140129237b8170868deb8a47a899bef8cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet Potato
- 850 g water
- 225 - 285 g sweet potatoes, peeled, sliced into rounds (½ cm/¼ in.)
Tiger's Milk
- 15 g fresh cilantro leaves
- 1 garlic clove
-
½ - 1
habanero chilli, stem and seeds removed (see Tip)
lub 1 red chilli, any type, stem and seeds removed - 45 g red onion, in pieces
- 1 ½ cm ginger, fresh, peeled, thinly sliced
- 85 g lime juice
- 45 g lemon juice
- 60 g fish broth
-
60
g fresh sea bass, boneless, skinless,
lub 60 g fresh white fish, boneless, skinless (see Tip) - ½ tsp sea salt
- 30 g ice cubes
Ceviche
-
450
g fresh sea bass, boneless, skinless, cubed
lub 450 g fresh white fish, boneless, skinless, cubed (see Tip) - 100 g red onions, thinly sliced
- ½ tsp sea salt, to taste
- red bell peppers, mini, sliced in rings, to garnish
- plantain chips, to serve
- 2 avocados, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1585.5 kJ / 379 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 657.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aji Verde Sauce
1h
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 Std. 50 Min
Cheese Arepas
50min
Tzatziki
20min
Pastelera de choclo (corn pudding)
1h
Eggs with herb sauce and Easter biscuits
Brak ocen
Layered bread
2h 30min
Pisco Sour
10min
Olive oil, garlic and almond soup
5min
Tuna Tartare
40min
Dulce de Leche Ice Cream
12 godz.
South Texas Carne Guisada
1 godz. 20 min