捞汁皮皮虾

捞汁皮皮虾

4.0 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 人份

Składniki

  • 1300 克
  • 花椒 (约1茶匙)
    2 克
  • 八角
    3 颗
  • 桂皮
    1 块
  • 20 克
  • 细砂糖
    80 克
  • 生抽
    40 克
  • 蚝油
    40 克
  • 鱼露
    40 克
  • 新鲜青辣椒 切圈,依个人口味调整
    50 克
  • 新鲜红辣椒 切圈,依个人口味调整
    20 克
  • 花雕酒
    50 克
  • 濑尿虾
    700 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 2128.8 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 735.5 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...