Urządzenia i Akcesoria
椒麻蘑菇
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 人份
Składniki
-
水1100 克
-
蘑菇 去除根部250 克
-
葱 切段只取绿色部分50 克
-
冷水 提前准备好凉白开
-
糖 (约½茶匙)2 克
-
盐 (约¼茶匙)1 克
-
蚝油10 克
-
麻油5 克
-
蒜头2 瓣
-
花椒油5 克
-
生抽10 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
823.3 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
447.5 kJ /
107 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
10.3 g