Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- Brotbrösel zum Ausstreuen
- 200 g Haselnüsse
- 200 g Zucker
- 4 Eier
- 200 g Sahne
- 200 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Marmorkuchen
2h 10min
Nusskuchen
1h 45min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1h 40 min
Mohn-Zebra-Kuchen
1 Std. 10 Min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20 min
Nusskuchen
1 Std.
Nussmuffins
45 min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 Std. 15 Min
Rahmkuchen
9 Std. 25 Min
Apfel-Sandkuchen
1h 30 min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 Std. 45 Min