Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de agua
- 80 g de azúcar
- 6 g de levadura seca
- 500 - 550 g de harina de fuerza (ver tip)
- 25 g de manteca vegetal
- 5 g de sal
- 500 g de agua, para fermentar
- 500 g de agua, para limpiar
- harina de trigo, para espolvorear
- 2 cdas de mantequilla, derretida para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1346.2 kJ / 321.8 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 6.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palomitas acarameladas TM6
45 min
Donas
2h
Masa para empanadas
15 Min
Pan artesanal TM6
5 Std.
Tallarines al ragout
1h 10 min
Pan de leche (método Tangzhong)
2h 35min
Pan pita
1ωρ. 30 λεπτ.
Fondant
15 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Pan moreno en sartén con masa madre
14h 30min
Mini marraquetas
3 godz. 5 min
Ñoquis con salsa rosa
2 Std. 25 Min