Ukrainsk borsjtj

Ukrainsk borsjtj

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portioner

Składniki

  • fed hvidløg
    1
  • løg skåret i kvarte
    100 g
  • babyrødbeder skrællede, gem 7 blade og stilke, skåret i stykker (3 cm)
    250 - 300 g
  • gulerødder skåret i stykker (3 cm)
    60 g
  • selleristilk skåret i stykker (3 cm)
    50 g
  • kartofler skrællet og skåret i stykker (3-4 cm)
    150 g
  • kål skåret i stykker (3 cm)
    60 g
  • pastinak skrællet og skåret i stykker (3 cm)
    60 g
  • vand
    750 g
  • hønsebouillon (se tip)
    1 spsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • allehånde, hele
    3
  • laurbærblad, friskt
    1
  • cannellini bønner, dåse skyllet og drænet (ca. 250 g efter dræning)
    400 g
  • tomatpure
    60 g
  • citronsaft
    60 g
  • creme fraiche
    80 g
  • forårsløg skåret i tynde skiver
    2
    skalotteløg, skåret i tynde skiver

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1217.8 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 761.3 kJ / 181.3 kcal
Tłuszcz 1.2 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie