Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de elote
- 90 g de mantequilla
- 387 g de leche condensada (aprox. 1 lata)
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 4 huevos
- 6 elotes frescos, blanco o amarillo, desgranados
- 140 g de harina de trigo
- 1 cda de polvo para hornear
Rompope
- 500 g de leche
- 100 g de azúcar
- ½ de rama de canela (aprox. 5 cm)
- 1 clavo de olor
- 6 yemas de huevo
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
-
70
g de ron
lub 70 g de brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1096 kJ / 261 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 128 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz rojo
1h 25min
Atole de chocolate
20 min
Pastel de tres leches con rompope
2h
Pastel Texano
1hod. 30min
Pan de elote
2h
Agua de Horchata
10 min
Atole de fresa
25min
Gelatina de mango
15min
Atole de arroz de la esquina
35min
Atole de canela
35min
Pierna adobada navideña
1u. 45min
Atole de guayaba
40min