Wersje kompatybilne
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strawberry sorbet
- 150 g white sugar
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 ripe banana, broken into pieces
- 500 g frozen strawberries (see Tips)
Pineapple carpaccio
- 1 fresh pineapple peeled and cut vertically in 4–6 wedges (approx. 200 g each)
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 686.8 kJ / 164.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 2.7 mg
Alternatywne przepisy
Roasted peach ice-cream
25 godz. 20 min
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4h 25min
Dip of all Dips (Thermodudes)
45min
NZ mustard sauce
15 min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1 godz. 40 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Classic trifle
4h
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Mushroom risotto (TM6)
30min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Blended mixed vegetable soup
45min