Urządzenia i Akcesoria
Potetlefse
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 stykker
Składniki
-
vann600 g
-
poteter, melne skrelt500 g
-
hvetemel pluss ekstra til å rulle ut deigen125 g
-
salt1 ts
-
sukker½ ts
-
bakepulver½ ts
-
melk100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 stykke
Sód
218.2 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
572.1 kJ /
136.7 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
28.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciabattine
Brak ocen
Vegetariske pølseruller
Brak ocen
Australske Kjøttpaier
Brak ocen
Havrekjeks
Brak ocen
Kjøttpaier med rosmarin
Brak ocen
Søtpotetfrittata med koriander- og chilisaus
1 godz. 35 min
Quinoamuffins med skinke og ost
1 godz. 30 min
Pastilla med and, aprikos og pinjekjerner
Brak ocen
Speltpizza med sikori og taleggio
Brak ocen
Vannkringle
1 godz.
Terte med purre og skinke
1 godz. 55 min
Terte med bacon, purre og emmentaler
Brak ocen