Terte med bacon, purre og emmentaler

Terte med bacon, purre og emmentaler

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 porsjoner

Składniki

  • butterdeig (ca. 320 g, se tips)
    1 ark
  • egg, medium pisket
    1
  • emmentaler ost delt i biter (2 cm)
    150 g
  • hvitløksfedd
    2
  • purreløk delt i biter (3 cm)
    300 g
  • "extra virgin" olivenolje pluss ekstra til drypping
    35 g
  • baconterninger
    200 g
  • crème fraîche, min 30% fett
    200 g
  • havsalt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
  • salatblader, blandede
    100 g
  • balsamico til drypping

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 713 mg
Białko 18 g
Kalorie 2537 kJ / 612 kcal
Tłuszcz 51 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie