Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 siung bawang putih
- 30 g bawang merah
- 2 cabai merah besar, biji dibuang, potong jadi 3 bagian
- 20 g udang kering, dibilas
- 40 g minyak goreng
- 300 g kacang kecipir, iris-iris (2.5 cm)
- 1 jumput garam, sesuai selera
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 557 kJ / 133 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 148 mg