Tumis Kentang Parut

Tumis Kentang Parut

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
3 porsi

Składniki

  • kentang (waxy potato) (berkisar 3 kentang besar), dikupas, potong wedges
    400 g
  • siung bawang putih
    6
  • minyak sayur
    40 g
  • cabai kering direndam, dibuang bijinya dan potong-potong
    4 - 6
  • biji lada Sichuan
    ½ sdt
  • kaldu ayam bubuk buatan sendiri atau dibeli di toko
    ½ sdt
  • garam sesuai selera
    ½ sdt
  • cuka beras
    2 sdm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 1.6 g
Kalorie 485.3 kJ / 116 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 12.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie