Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz chicken livers, fatty or connective tissue removed
- 5 oz milk
- 10 oz long-grain rice
- 32 oz chicken stock
- ½ tsp salt, plus extra to season, to taste
- 3 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 oz bacon, cut into pieces (¼ in.)
- 5 oz yellow onions, quartered
- 4 oz green bell peppers, cored and quartered
- 4 oz celery, cut into pieces (2 in.)
- 2 tsp Cajun spice mix
- ½ tsp dried thyme
- 8 oz ground beef, crumbled
- ground black pepper, to season, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2636.1 kJ / 630.1 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 764 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Pasta
35min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Avocado Tuna Salad
5 min
Potato, Bacon and Cheese Tortilla
50min
Wild Rice Pork Pilaf
1 godz. 10 min
Buttermilk Mashed Potatoes
35min
Orange Garlic Chicken with Rice
50min
Maple Glazed Chicken with Acorn Squash and Rice
1 godz. 10 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1 godz.