Dado vegetale

Dado vegetale

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
500 grammi

Składniki

  • Parmigiano reggiano (opcjonalnie) a pezzi (3 cm)
    50 g
  • di gambo di sedano a pezzi
    200 g
  • di carote a pezzi
    250 g
  • di cipolle a metà
    100 g
  • di pomodori a pezzi
    100 g
  • di zucchine a pezzi
    150 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di funghi, freschi
    50 g
  • foglia di alloro secca (opcjonalnie)
    1
  • erbe aromatiche miste, fresche (es. basilico, rosmarino, salvia...), le foglioline e gli aghi lavati ed asciugati
    6 rametti
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    4 rametti
  • di sale grosso
    120 g
  • di vino bianco, secco
    30 g
  • di olio di oliva
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 500 grammi

Kalorie 533 kcal / 2226 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...