Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato fatto in casa
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1904 kJ / 454.9 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 min
Purè di patate
45min
Panna montata
10 dk
Parmigiano grattugiato
5min
Crema pasticcera
15 min
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Impasto per pizza
1 godz.
Gnocchi di patate
1h 30min
Pasta frolla
1h 50min
Pasta frolla
2h 5min
Pasta frolla dolce
1h 50min
Impasto per pizza
1 godz.