Aardappelgoulash op twee manieren - veganistisch en met vlees

Aardappelgoulash op twee manieren - veganistisch en met vlees

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porties

Składniki

  • verse peterselie enkel de bladeren
    8 stengels
  • uien in vieren
    600 g
  • teentjes knoflook
    4
  • zonnebloemolie
    40 g
  • tomatenpuree
    60 g
  • zoete paprikapoeder
    40 g
  • gemalen komijn
    2 el
  • gedroogde marjolein
    4 el
  • gedroogde laurierbladeren
    2
  • geraspte citroenschil
    2 tl
  • vastkokende aardappelen geschild
    1400 g
  • witte wijn
    100 g
  • water
    1400 g
  • groentebouillonpasta
    4 el
  • maïzena (zetmeel) opgelost in 2 el koud water
    2 el
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • zout
    2 tl
  • Frankfurter worsten in plakjes (1 cm)
    4
  • zure room om af te werken
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 234.6 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1452 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...