![Sous-Vide Scrambled Eggs (Metric) Sous-Vide Scrambled Eggs (Metric)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8a81e43ac91f934a45d321ba22fde3ab/Derivates/ffd71a98880b458e66b7b0bef2f1ebf7095809b7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g unsalted butter, room temperature
-
30
g heavy cream, 30%-40% M.F.
lub 30 g whole milk - 6 large eggs, room temperature
- 2 pinches salt
- 1845 g water, to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
- 2 tsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tbsp fresh chives, finely chopped, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1898.5 kJ / 452 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 681.4 mg
Alternatywne przepisy
Peanut Butter Banana Dream
35 min
Carrot Rice
1ч. 20 мин.
Carrot Cake
1ч. 20 мин.
Turmeric, Ginger and Black Pepper Detox Shot
3sa 10 dk
Buddha Bowl with Chicken (TM5)
1 godz.
Molten chocolate cake
45 min
Chocolate Batik Cookies
45 min
Sous vide scrambled eggs
35 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10min
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40 мин.
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Cooking White Rice
25min