Wersje kompatybilne
Svařené víno s pomerančem, badyánem a skořicí
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 gramů červeného vína (1 láhev)
- 1 badyán
- 2 pomeranče, bio
- 80 gramů krupicového cukru
- 2 svitek skořice, napůl
- 3 hřebíčky
- 10 kuliček černého pepře
- 1 centimetr čerstvého zázvoru, oloupaného, na kousky
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 472 kJ / 113 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makové bagely
1 Std. 25 Min
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
1 Std. 30 Min
Low carb květákovo-kuřecí kari
45min
Čirý zeleninový vývar
3h 45min
Čokoládová krupicová kaše s hruškami (bez lepku)
25min
Skořicovo-vanilkový cukr
5 Min
Čokoládové sušenky (bez lepku)
1 Std. 30 Min
Černorybízový nanuk
3 Std. 10 Min
Jogurtový dip
5 Min
Letní nápoj Hugo
5 Min
Vánoční punč z lesních plodů
20min
Svařené víno
10 menit