Pizza Seafood

Pizza Seafood

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porsi

Składniki

Adonan
  • air
    220 g
  • gula
    1 sdt
  • ragi kering instan
    2 sdt
    20 g ragi basah, dalam remahan
  • minyak kacang tambahkan untuk mengoles
    20 g
  • tepung roti tambahkan untuk taburan
    400 g
  • garam laut halus (fine sea salt)
    1 sdt
  • tinta cumi (opcjonalnie)
    1 sdt
Topping
  • minyak zaitun ekstra virgin
    50 g
  • siung bawang putih
    1 - 2
  • udang besar mentah, dikupas
    10
  • tomat potong, kalengan
    200 g
  • basil segar daun saja
    4 tangkai
  • garam laut halus (fine sea salt)
    1 jumput
  • kerang hijau segar dibersihkan
    150 g
  • kerang tahu segar
    150 g
  • cumi ring mentah
    170 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 30.2 g
Kalorie 2395 kJ / 573 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 81.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie