Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
adonan
- 50 g minyak kacang, atau minyak sayur apa pun
- 110 g golden syrup
- ½ sdt air alkali (Lihat Tip)
- 180 g tepung terigu protein rendah
- 20 g susu bubuk
Isian Kacang
- 60 g biji bunga matahari
- 60 g kacang pinus mentah
- 40 g kacang walnut tanpa kulit
- 40 g kacang mete, panggang, tanpa garam
- 40 g biji wijen putih
- 100 g tepung beras ketan
- 40 g manisan gula kundur, potong dadu
- 20 g sirup kietna
- 80 g gula kastor
- 70 g air
- 10 g arak beras
- 30 g minyak kacang kedelai
Penyusunan
- tepung terigu protein tinggi, untuk taburan
- 1 kuning telur
- ½ sdm air
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 866.6 kJ / 207.3 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 23 g
- Sód
- 1 mg