Galette Tomat dengan Ampas Almond

Galette Tomat dengan Ampas Almond

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 bagian

Składniki

Adonan
  • tepung terigu
    140 g
  • ampas almond dari susu almond buatan sendiri (lihat Tip)
    110 g
  • garam
    ½ sdt
  • mentega tawar potong dadu, dingin
    70 g
  • telur besar
    1
  • air dingin sesuai kebutuhan
    2 - 3 sdm
  • lemon, disarankan organik
    1
Isi Keju Berempah
  • keju susu kambing hancur
    170 g
    170 g keju ricota
  • minyak zaitun ekstra virgin
    30 g
  • bawang putih bubuk
    ½ sdt
  • campuran daun-daun aromatik kering thyme, rosemary, daun bawang
    1 sdm
  • garam sesuai selera
    ½ sdt
  • lada hitam bubuk sesuai selera
    ⅛ sdt
Tomat Panggang
  • tomat ceri
    450 g
  • minyak zaitun ekstra virgin tambahkan untuk mengoles
    1 sdm
  • garam sesuai selera
    ¼ sdt
  • lada hitam bubuk sesuai selera
    ⅛ sdt
Penyusunan
  • bumbu bagel
  • daun basil segar untuk hiasan

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bagian

Sód 348 mg
Białko 10 g
Kalorie 925 kJ / 221 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie