Wersje kompatybilne
Kue Bulan dengan Pasta Kacang Merah dan Telur Asin
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adonan
- 80 g minyak kacang, atau minyak sayur apa pun
- 180 g golden syrup
- 1 sdt air alkali, lihat Tips
- 320 g tepung terigu protein rendah
Isian
- 1 sdm arak beras atau anggur mawar
- 24 telur bebek, asin (mentah)
- 600 g pasta kacang merah adzuki Jepang atau pasta kacang hitam, pasta biji teratai
- tepung terigu protein tinggi, untuk taburan
- 1 kuning telur
- ½ sdm air
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 936.1 kJ / 223.7 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 37.4 mg