Pizza Goreng dengan Keju dan Tomat

Pizza Goreng dengan Keju dan Tomat

3.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porsi

Składniki

Adonan
  • air
    350 g
  • gula
    1 sdt
  • ragi kering instan
    1 sdt
    10 g ragi basah, dalam remahan
  • minyak untuk mengoles
  • semolina
    300 g
  • tepung terigu protein tinggi (tepung roti) tambahkan untuk taburan
    300 g
  • garam laut halus (fine sea salt)
    2 sdt
Topping
  • keju pecorino potong kecil-kecil (3-4 cm)
    100 g
    100 g keju provolone, potong kecil-kecil (3-4 cm)
  • siung bawang putih
    1
  • minyak zaitun ekstra virgin
    30 g
  • tomat potong, kalengan
    400 g
  • garam laut halus (fine sea salt)
    1 sdt
  • basil segar daun saja
    2 tangkai
  • oregano kering
    1 sdt
  • minyak untuk menggoreng

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 11 g
Kalorie 2121 kJ / 507 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 59.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie