客家牛汶水(鹿湯麡)

客家牛汶水(鹿湯麡)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

糯米糰
  • 糯米粉
    300 克
  • 1 茶匙
  • (詳見要訣)
    220 - 240 克
  • 少許,刷油用
甜湯
  • 黑糖
    250 克
  • 老薑 切片
    50 克
  • 1200 克
  • 太白粉 先加入1大匙水調成太白粉水
    1 大匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 4.7 g
Kalorie 2114 kJ / 505 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 121.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...