Pizza Smoked Salmon

Pizza Smoked Salmon

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porsi

Składniki

Adonan
  • air
    270 g
  • gula
    1 sdt
  • ragi kering instan
    1 sdt
    10 g ragi basah, dalam remahan
  • minyak zaitun ekstra virgin tambahkan untuk mengoles
    60 g
  • tepung spelt (spelt flour) tambahkan untuk taburan
    500 g
  • garam laut halus (fine sea salt)
    2 sdt
Topping
  • mozzarella ditiriskan, potong kecil-kecil
    100 g
  • tomat ceri
    250 g
  • pure tomat
    80 g
  • cuka balsamik
    20 g
  • siung bawang putih
    2
  • basil segar daun saja
    3 - 4 tangkai
  • oregano kering
    1 sdt
    2 - 3 tangkai oregano segar, daun segar
  • gula
    1 sdt
  • garam laut halus (fine sea salt)
    3 jumput
  • cabai segar biji dibuang, diiris (5 mm)
    ½
  • salmon asap diiris (1 cm)
    190 g
  • peterseli segar daun saja
    2 - 3 tangkai
  • bawang bombai merah dipotong bagi empat
    60 g
  • minyak zaitun ekstra virgin tambahkan untuk mengoles
    30 g
  • sari lemon
    20 g
  • zaitun hitam (pitted black olives)
    100 g
  • campuran salad dengan selada mesclun
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 33 g
Kalorie 3534 kJ / 845 kcal
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 95 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie