Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 - 150 g de agua
- 50 g de harina de amaranto
- 75 g de harina de almendras
- 70 g de mantequilla vegetal
- 1 ½ cdita de sal
- 1 cdita de goma xantana
- 2 cditas de polvo para hornear
- 1 huevo
- 100 g de azúcar
- fécula de maíz
- 1 yema de huevo, batida, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 775.7 kJ / 185.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 543.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan alemán sin gluten
3u.
Harina sin gluten para panadería
10 Min
Donas sin gluten
1 Std. 40 Min
Manteca de almendras
1 Std. 10 Min
Pan de molde sin gluten
1 Std. 30 Min
Espirales sin gluten
1 Std. 30 Min
Pan de caja sin gluten
2 Std.
Baguette sin gluten
2 Std.
Pan de caja sin gluten
2 Std.
Harina de arroz
5 min
Harina sin gluten para todo uso
5 min
Crepas (sin gluten)
1 Std. 20 Min