Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 700 g carne de porco cortada em cubos
- 6 dentes de alho
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g vinho tinto
- 20 g massa de pimentão
- 30 g banha
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de tomilho
- 100 g bacon cortado em cubos
- 1 folha de louro
Massa
- 350 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2106.3 kJ / 503.4 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 729.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canja fresca de Natal
1h 15min
Arroz de cabidela
50min
Miniroscones de Reyes (minibolos-rei espanhóis)
3h
Pão-de-ló
55min
Sonhos
1h 10min
Piza afrodisíaca
1h
Rabanadas
55min
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1h 50min
Torta com doce de framboesa
1h
Bolas de Berlim
2h 40min
Pataniscas de bacalhau
50min
Bola de carne
1h 20 min