Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 16 ovos
- 40 g sumo de limão (1unid aprox.)
- 200 g açúcar
- 200 g leite condensado
- 140 g óleo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura de pasta de açúcar
- 200 g natas
- 500 g chocolate branco partido em pedaços
- 400 g açúcar
- 20 g amido de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g leite em pó
- 300 g leite condensado
- Corante alimentar em gel preto q.b. p/ tingir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3907.1 kJ / 933.8 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 117.5 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 295.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1 godz.
Biscoito natalino
2h 35 min
Brigadeirão
1 godz. 45 min
Bolo mármore
1h 10min
Bolo de anos Baleia
6 godz.
Bolachas panda
1 Std. 5 Min
Bolo de chocolate
1 Std. 20 Min
Bolo cor-de-rosa
3h
Bolo xadrez
1 Std. 40 Min
Bolo festa de chocolate
3h
Bolo das bolas
1 godz.
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min