Pie Ayam dan Pir Bebas Gluten

Pie Ayam dan Pir Bebas Gluten

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 porsi

Składniki

Pastri bebas gluten
  • mentega tawar dingin, tambahkan ekstra untuk mengoles
    160 g
  • tepung beras putih
    140 g
  • tepung pati garut
    70 g
  • maizena tambahkan untuk taburan
    90 g
  • garam laut
    ¼ sdt
  • xanthan gum
    2 sdt
  • telur
    1
  • sari cuka apel
    1 sdt
  • air dinginkan
    40 g
Isian ayam dan pir
  • bawang putih
    2
  • daun bawang bagian putih saja, iris-iris
    1
  • mentega tawar
    50 g
  • paha ayam, tanpa kulit, tanpa tulang potong dadu (3 cm)
    600 g
  • thyme segar daun saja
    3 tangkai
  • lada hitam bubuk
    ½ sdt
  • air
    50 g
  • maizena
    2 - 3 sdm
  • pasta kaldu sayur (lihat Tips)
    1 sdm
  • white wine
    50 g
  • pir (kira-kira 1 buah pir), kupas, buang bijinya dan potong dadu (2 cm)
    150 g
  • whipping cream, 30-40% lemak
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 258.1 mg
Białko 17.1 g
Kalorie 2039.8 kJ / 485.7 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 16.9 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie