Confiture de pommes cuites pour les provisions

Confiture de pommes cuites pour les provisions

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 bocaux

Składniki

  • 100 g de raisins secs (tout type)
  • 50 g de rhum
  • 2 citrons non-traités
  • 1000 g de sucre gélifiant (2:1)
  • 2000 g de pommes, acidulées (p. ex. Boskoop), en morceaux (3 cm x 4 cm)
  • 2 c. à café d'extrait de vanille, naturel
  • 3 - 4 c. à soupe de cannelle moulue selon les goûts
  • 4 clous de girofle
  • 100 g d'amandes effilées
  • 4 - 6 c. à soupe de liqueur d'amande (Amaretto)

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 511.9 kcal / 2141.7 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 116 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 3.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...